Adventure utan skidor

Det var inte bara transferdag idag utan idag vankades det äventyr utan att åka skidor. Med ett gäng äventyrslystna var det dags att ta fram barnet inom sig som vuxen och ta fram glädjen för nu var det dags att klättra i träd i Champolucs adventurepark till allas förtjusning, liten som stor.

Adventure utan skidor i Champoluc

Vi samlades allihopa och efter att alla hade fått på sig sin säkerhetsutrustning med sele och hjälm var vi redo för genomgång. Nu ville vi bara kasta oss ut i äventyret! Vi visste precis vad som gällde med att haka på och av säkringarna så nu begav hela gänget sig mot den första delen av banan. Vi gick en och en över varje nytt spännande hinder, bland annat trappor, gångbroar. I början var det lite klurigt att förstå sig på hur man skulle gå tillväga på bästa sätt med säkringarna men snart fick man in snitsen. Det var spännande och snart skulle vi ta oss ut i den stora banan för att ta oss an de mer avancerade hinderna på ännu högre höjd. Först fick vi klättra upp på en slags repstege för att få lite luft under fötterna. Vi besegrade var och en hinder efter hinder med adrenalinet mer eller mindre pumpandes i vårt blod. Vi klarade oss över balanslinor, gångbroar, stegar, lianer etc för att klara oss genom banan. Och en av de roligaste hindrena och troligtvis allas favorit var nog ziplinen som swischade över Pistone del bosco pisten.

Adventure utan skidor i Champoluc

Efter några timmar uppe bland träden, långt över marken hade vi nu avklarat banan och var mycket nöjda över vår prestation, uppfyllda av äventyr. Men nu var det slut med att leka Tarzan för denna gång och förbereda sig för lunch och hemfärd efter några mycket spännande timmar tillsammans uppe bland trädtopparna.