Äventyr i offpisten

Med nya feta skidor och dubbelcheckad säkerhetsutrustning följde vi med bergsguiden Patrick på vår första riktiga offpisttur. Eftersom vi hade en av oss var på snowboard och en som aldrigt åkt offpist förut var vi lite nervösa, men Patrick var otroligt duktig på att anpassa dagen efter gruppens färdigheter. Vi åkte ett par åk bredvid pisten för att se hur det kändes innan vi tog oss bort mot Punta Indren, liften utan pist. Trots att det blåst en del i veckan lyckades Patrick hitta riktigt fin snö åt oss och vi lärde oss massor om området, bergen och skidorna.

Äventyr i offpisten

Efter att vi fått oss en ordentlig dos adrenalin i Canale dell’Aquila, en fantastisk couloir för nybörjare, tyckte vi att vi förtjänat en paus. Lunchen blev på Orestes Hütte, 2600 m.ö.h, som ligger ute i offpisten i Gressoney-dalen. Det är en otroligt vacker stuga som erbjuder god mat och varm dryck – en perfekt återhämtning efter några tuffa timmar på skidor. Den lugna och stilla atmosfären på Orestes Hütte blev en underbar kontrast till vår spännande utflykt. Här kunde vi njuta av solskenet, förbluffas av bergens praktfullhet och bara låta oss bli ett med naturen.

Äventyr i offpisten

Sedan var det dags att spänna pjäxorna igen, för dagen var inte över! På vägen tillbaka från Indren hittade vi flera fina stycken där vinden låtit snön ligga kvar och vi kunde pröva våra nya offpistfärdigheter. Vi åkte och åkte tills mjölksyran i benen tog över och vi bestämde oss för att ta oss ner till afterskin. Där vi med stora leenden på läpparna ivrigt berättade för våra gäster vad vi gjort och att det är något de borde planera till morgondagen!

Äventyr i offpisten