Äventyren fortsätter

Solen och värmen har nu kommit till Champoluc som ett väldigt starkt tecken på vår och att säsongen sakta börjar leda mot sitt slut, men än är vi inte där! Här har vi  fått nöjet att fortsätta 2 veckor till i vår kära lilla by Champoluc. Tiden har gått riktigt fort de senaste veckorna och denna transferdag så får vi säga hejdå till vår kollega och vän Frederik som ska åka hem. Så nu går vi ner på 3 slopeguider igen och än har det roliga inte tagit slut!

Offpiste i Champoluc

Under denna vecka har vi hunnit med en resa och solig dag i Cervinia, en lärorik och välsmakande vinprovning och en spännande upplevelse i det italienska köket för att lära oss att laga riktig pasta. Och som pricken över i:et har vi också hunnit med att gå på randonee och utforskat Monterosasystemet utanför pisterna och till mångas förvåning hittat och upplevt riktigt kul skidåkning i vårsnön.

Offpiste i Champoluc

Vi tog liftarna upp till toppen i Champoluc och tog oss ner en bit i pisten för att vika av ut i offpisten. Vi skråade bort från pisterna och folket mot det stora vita landskapet i den gassande solen. Snart var det dags att sätta på stighudarna för att börja ta oss uppåt i rasande fart. Efter nästan 2 timmar av hikande och kickturns var vi nu uppe på toppen och nu var det dags för lunch. Vi fann den bästa platsen och slog oss ner för att njuta av en välförtjänt macka och inte minst den häpnadsväckande utsikten med mäktiga alptoppar och den stora friheten inför oss.

Offpiste i Champoluc

Efter en skön paus var det dags för andra delen av äventyret och ta oss nerför berget i den behagliga mjuka vårsnön. Solen lös oss i ansiktet och efter ett bra tag var vi nere i dalen igen efter flera goda repor mot botten. Vi kollade på varandra och alla lös av energi och med breda leenden på läpparna. Vilken dag!