Sol, snö, aldrig kö

Efter jul- och nyårsstressen har det varit helt tomt på pisterna i Champoluc. Den värsta julhetsen och italienarnas lov är slut. Det är lite konstigt att se Champoluc utan alla hundratals bilar och fullbokade restauranger, men vi är lika glada ändå. För nu är det bara mer plats till oss och våra gäster!

Lokalbefolkningen kan äntligen andas ut, sova lite längre och återhämta energi. Vi kan åka skidor hela dagen utan att stå i kö en enda gång och pisterna är fantastiskt välpreparerade långt in på eftermiddagen.

Lunch Champoluc

Vår pistvisning är väldigt populär, ett bra sätt att både lära känna de tre dalarna och lära känna varandra. Favoriten bland både gäster och guider måste vara Sant Anna: en lång blå/röd pist som är riktigt bred så att man bara karva sådana där riktiga storsvängar och så lång att man får mjölksyra halvvägs ner. Den ligger i Gressoney-dalen på rätt sida så att man kan låta sig värmas av solen på vägen ner, och i toppen av liften ligger restaurangen Colle Bettaforca 2727 med områdets bästa pizza. Vi åkte samma backe så många gånger att liftgubbarna skrattade åt oss när vi kom tillbaka, med samma stora leende på läpparna allihopa.

Så blir det inte mycket bättre! Det enda skulle vara om det kom mer snö igen snart.